Vår BRF

Vår bostadsrättsförening

Om föreningen

Brf. Breitenfeld, org.nr 716408-7475, äger och förvaltar fastigheten Stampen 13:36. Fastigheten har 109 lägenheter (7 996 ), två lokaler (73 respektive 40 m²) och en föreningslokal (50 m²). Snittstorleken på en lägenhet ligger på 72 och planlösningar finns under renovering. Bostadsrättsförvaltningen sköts av Dahlsjös Affärs & Fastighetsbyrå AB.


Typ (rum och kök)

Antal

1,5 rok

1

2 rok

54

2,5 rok

9

3 rok

28

3,5 rok

6

4 rok

11

Lokaler

2

Föreningslokal

1

Vår innergård

Entrén till vår innergård är genom grinden mot Stampgatan och där finns det även en möjlighet för bilar att köra in. Det går bra att stanna bilen på gården för att lasta på/av gods men längre parkering är strikt förbjudet. Det finns en maxgräns på hur tunga fordon som får köra in på gården eftersom marken på gården är taket till garaget. En del sprickor har uppstått i garagets tak på grund av att för tunga fordon har kört in på gården.


Det finns en låst grind mot vår grannförening HSB (som är uppsatt av dem) och dessvärre finns inget servitut mellan föreningarna som ger oss rätt att använda deras stora valv att köra in större fordon på vår gård. Detsamma gäller grinden på innergården vid cykelhuset som har satts upp av vår grannföreningen Friggaboden.


Balkong, altan och takterass

Det är tillåtet att glasa in balkonger men för de som bor på vån 6 & 7 måste det byggas på ett säkert sätt så att snö inte faller ner på folk under kalla årstider. Föreningen rekommenderar att boende använder sig av företaget Lumon (https://lumon.com/se). Ett giltigt bygglov behövs så säkerställ först detta med entreprenaden. Det är inte tillåtet att värma upp balkonger under vintern eftersom det kan bildas istappar som ramlar ner på gatan och i värsta fall skada någon. 


Enl. paragraf 38 § så svarar bostadsrättshavaren endast för renhållning, snöskottning samt se till att avledning för dagvatten inte hindras. Föreningen står för oljan om en boende själv vill lacka trägolvet (vilket rekommenderas årligen).


Kabel-TV

Föreningen har ett avtal med Tele2 (tidigare Com Hem) som levererar ett digitalt grundutbud via tv-jacket i väggen. Avgiften för kanalerna är inbakad i boendes månadsavgift och i grundutbudet ingår ca. femton kanaler. Man kan smidigt söka upp de digitala kanalerna via "inställningar" på din TV och ange koden 41002 (för område Göteborg). Om du vill ha fler kanaler kan du skaffa digitalbox via Tele2 och välja på ett kanalutbud på cirka 140 kanaler. Det går även att skaffa en box för det digitala marknätet och ta emot tv-signalen via en liten bordsantenn.


För beställning eller strul med din TV-mottagning så ska du kontakta Tele2 (ring 90222).


Internet

Öppen Fiber är installerat i fastigehten och varje lägenhet kan individuellt välja vilken tjänsteleverantör som önskas. Det finns två sätt att beställa:

  • Anslut din dator direkt i den stora dosan på väggen, där kommer du till en portal där du väljer leverantör och tjänst.
  • Gå in på www.bredbandswebben.se och kontakta en tjänsteleverantör som finns att välja på.


Felsökning:

  • Om det är strul med ditt bredbandsuppkoppling så är det din bredbandsleverantör (t.ex. Bahnhof, Tele2, Telenor...) som du ska kontakta i första hand.
  • Om det är ett materiellt problem så kontaktar du Telia som först får göra en felsökning. I behov kontaktas därefter styrelsen om felet ligger i fastigheten och inte hos boende.


Det går även att ansluta sig till Internet genom modem som kopplas till det vanliga telefonjacket. Kontakta Tele2 för denna tjänsten. Då finns det en uppsjö av leverantörer att välja på. Sedan finns möjligheten att surfa trådlöst via 3G-nätet (mobilt).


Autogiro

Ansök om autogiro för automatisk dragning av månadsavgiften via din bank. Sök efter Brf Breitenfeld (bg 5518-9815) och var medveten om att det tar ett par bankdagar innan din ansökan blir godkänd. Använd ditt brf-lägenhetsnummer (1-3 siffror).


Det görs max två dragningar varje månad om du saknar täckning. Den siste varje månad och därefter i början på nästa månad. Vänta därför med att manuellt betala in till bankgirot om det har saknats täckning vid första dragningen.


Medlemmar med godkänd autogiro kommer ej att få pappersavier i brevlådan. Endast vid en ändring (såsom vid en avgiftsjustering) kommer medlemmen att få en pappersavi. Behöver man en digital kopia på en avi kan man alltid skicka en förfrågan till forvaltning@breitenfeld.se.


Föreningens historia

Brf Breitenfeld bildades 1983 av byggbolaget JM. Brf Körsbäret i Nilssonberg är också byggt av JM så det finns stora likheter på bl.a. planlösningar.


Vår bostadsrättsförening drivs och förvaltas idag helt självständigt.