Vår BRF

Vår bostadsrättsförening

Om föreningen

Brf. Breitenfeld äger och förvaltar fastigheten Stampen 13:36 med adress Stampgatan 62-68. Fastigheten har 109 lägenheter (7 996 kvm) och två lokaler 73 kvm respektive 40 kvm. Snittstorleken på en lägenhet ligger på 72 kvm. Bostadsrättsförvaltningen sköts av Dahlsjös Affärs & Fastighetsbyrå AB.


Vår innergård

Entrén till vår innergård är genom grinden mot Stampgatan och där finns det även en möjlighet för bilar att köra in. Det går bra att stanna bilen på gården för att lasta på/av gods men längre parkering är strikt förbjudet. Det finns en maxgräns på hur tunga fordon som får köra in på gården eftersom marken på gården är taket till garaget. En del sprickor har uppstått i garagets tak på grund av att för tunga fordon har kört in på gården.


Det finns en låst grind mot vår grannförening HSB (som är uppsatt av dem) och dessvärre finns inget servitut mellan föreningarna som ger oss rätt att använda deras stora valv att köra in större fordon på vår gård. Detsamma gäller grinden som har satts upp av vår andra grannförening mot Friggagatan.


Typ (rum och kök)

Antal

1,5 rok

1

2 rok

54

2,5 rok

9

3 rok

28

3,5 rok

6

4 rok

11

Balkong

Det är tillåtet att glasa in balkonger förutom dem som ligger högst upp (dvs våning sex och sju). Detta beror på risken för snö att falla ner på folk under kalla årstider. För att behålla en enhetlig fasad så ska material från företaget Alulux Balkonginglasning användas. Det är inte tillåtet att värma upp balkonger under vintern eftersom det kan bildas istappar som ramlar ner på gatan och i värsta fall skada någon.


Felanmälan och byte av vitvaror

Föreningen har avtal med GFS Fastighetsservice (ni hittar kontaktuppgifter under kontakt). GFS säljer även vitvaror till lägenheterna och de har de flesta kända märken. I deras priser ingår installation av de nya produkterna och bortforsling av de gamla varorna.


Kabel-TV

Föreningen har ett avtal med Com Hem. De levererar ett analogt grundutbud via tv-jacket i väggen. Avgiften för kanalerna är inbakad i de boendes månadsavgift. Sammanlagt ingår idag ca. femton kanaler i grundutbudet. Om du vill ha fler kanaler kan du skaffa digitalbox via Com Hem och välja på ett kanalutbud på cirka 140 kanaler. Det går även att skaffa en box för det digitala marknätet och ta emot tv-signalen via en liten bordsantenn.


För frågor om kabel-tv kontaktar du Com Hem 0771-55 00 00.

För frågor om det digitala marknätet kontaktar du Boxer på 0771-21 10 00.


Internet

Com Hem levererar bredband och tv till lägenheternas tv-jack med tre hål (se ovan). För få tillgång till bredband krävs ett avtal med Com Hem samt ett modem. Se mer på deras hemsida eller ring 0771-55 00 00. Det går även att ansluta så kallad IP-telefoni via modemet.


Även fiber är installerat och var lägenhet kan individuellt välja vilken tjänst som önskas. Var god kolla vilka leverantörer ni kan välja mellan på https://www.oppenfiber.se/tjanster

Det finns tre sätt att beställa tjänster på:

Anslut din dator direkt i den stora dosan på väggen, där kommer du till en portal där du väljer leverantör och tjänst.

Gå in på ovan hemsida och klicka dig vidare till din tänkta leverantör och välj tjänst.

Gå in på ovan hemsida och ring därefter din tänkta leverantör.


Givetvis så går det även att ansluta sig till internet genom modem som kopplas till det vanliga telefonjacket. Då finns det en uppsjö av leverantörer att välja på. Sedan finns möjligheten att surfa trådlöst via 3G-nätet (mobilt).


Om du får problem med ditt bredband så är det leverantören av tjänsten som du ska kontakta!


Föreningens historia

Brf Breitenfeld bildades 1983 av byggbolaget JM. Brf Körsbäret i Nilssonberg är också byggt av JM så det finns stora likheter på bl.a. planlösningar.

Vår bostadsrättsförening drivs och förvaltas idag helt självständigt. 

BRF Breitenfeld

Stampgatan 56C

411 01 Göteborg

Copyright © All Rights Reserved