Bra att veta

Ordningsregler

Regler låter onekligen rätt tråkigt. Men de är till för att vi som bor i föreningen ska trivas med vårt boende och respektera varandra. Läs bifogad pdf-fil så vet du vilka regler som gäller för dig och grannarna. Det är mindre än en A4 sida... tar en minut att läsa.

 

Läs reglerna här.

Stadgar

Föreningens stadgar hittar du här.

 

Stadgarna beskriver hur vår förening arbetar och vilka regler vi har att följa. Du hittar nyttig information om vilka huvuduppgifter styrelsen har och medlemmars möjligheter att påverka.

Årsmöte

Föreningens högsta beslutande organ är årsmötet (årsstämman). Där väljer medlemmarna styrelse, revisorer och valberedning. Årsredovisningen för förgående år gås igenom och de närvarande beslutar om styrelsen ska få ansvarsfrihet för det gångna året. Brf Breitenfeld brukar hålla årsmöte under årets första kvartal.

 

Alla medlemmar har möjlighet att skriva motioner till årsmötet. Det kan handla om stort som smått. Allt från att ändra inriktning på underhåll av fastigheten till inköp av tavlor till trapphusen. Det är en demokratiskt rättighet att skriva motioner, använd den! Motioner måste vara inlämnade senast en vecka innan årsmötet. Det är för att styrelsen ska hinna behandla motionerna.

 

På årsmötet redovisas föreningens ekonomi. Många tycker att det är en tråkig punkt, men det är oerhört viktigt att se vart månads-avgiften används till. Ingen vill väl bo i en fastighet där avgifterna är för höga och pengar samlas på hög, eller tvärtom, avgifterna räcker inte till för löpande underhåll utan fastigheten förfaller. Hur ser föreningens lån ut, klarar vi en kraftig räntehöjning utan att behöva chockhöja avgifterna? Svaren får du på årsmötet!

 

Alla medlemmar är delägare i föreningen och en god ekonomisk utveckling med rimliga avgifter och ett sunt underhåll av fastigheten bör vara en oerhört viktig fråga för varje boende. Kom på årsmötet, det är dina pengar och ditt boende det handlar om!

 

/Styrelsen

Kabel-tv

Föreningen har ett avtal med Com Hem. De levererar ett analogt grundutbud via tv-jacket i väggen. Avgiften för kanalerna är inbakad i de boendes månadsavgift. Sammanlagt ingår idag ca. femton kanaler i grundutbudet. Om du vill ha fler kanaler kan du skaffa digitalbox via Com Hem och välja på ett kanalutbud på cirka 140 kanaler. Det går även att skaffa en box för det digitala marknätet och ta emot tv-signalen via en liten bordsantenn.

 

För frågor om kabel-tv kontaktar du Com Hem 0771-55 00 00.

 

För frågor om det digitala marknätet kontaktar du Boxer på 0771-21 10 00.

Internet

 

 

 

 

 

 

 

Com Hem levererar bredband och tv till lägenheternas tv-jack med tre hål (se ovan). För att som boende få tillgång till bredband krävs ett avtal med Com Hem samt ett modem. Se mer på deras hemsida eller ring 0771-55 00 00. Det går även att ansluta så kallad IP-telefoni via modemet.

 

Även fiber är installerat och var lägenhet kan individuellt välja vilken tjänst som önskas. Var god kolla vilka leverantörer ni kan välja mellan på https://www.oppenfiber.se/tjanster

Det finns 3 sätt att beställa tjänster på:

Anslut din dator direkt i den stora dosan på väggen, där kommer du till en portal där du väljer leverantör och tjänst.

Gå in på ovan hemsida och klicka dig vidare till din tänkta leverantör och välj tjänst.

Gå in på ovan hemsida och ring därefter din tänkta leverantör.

 

Givetvis så går det även att ansluta sig till internet genom modem som kopplas till det vanliga telefonjacket. Då finns det en uppsjö av leverantörer att välja på. Sedan finns möjligheten att surfa trådlöst via 3G-nätet (mobilt).

 

Om du får problem med ditt bredband så är det leverantören av tjänsten som du ska kontakta.

Copyright © All Rights Reserved

BRF Breitenfeld 2016

Kontakta webbmaster